Psychologiepraktijk Salland
Deskundig in EMDR en cognitieve gedragstherapie

Over mij  

Mijn naam is Ilze ten Hove en ik woon samen met mijn vriend. We hebben samen twee prachtige kinderen en een trouwe labrador. Ik ben opgeleid als GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en EMDR practitioner. Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd in schematherapie, oplossingsgerichte therapie en acceptance commitment therapie.  

Na mijn middelbare schooltijd wist ik niet goed welke vervolgstudie ik wilde gaan doen. Het onderwijs en het werken met kinderen sprak me aan, waardoor ik destijds voor de PABO heb gekozen. Tijdens de opleiding merkte ik dat mijn interesse steeds meer uitging naar kinderen met leer- en gedragsproblemen. Ik heb stage gelopen binnen het speciaal basisonderwijs en toen ik klaar was met de PABO wist ik dat ik niet alleen juf wilde worden, maar meer wilde betekenen voor de kinderen en de bijbehorende gezinnen. Ik heb vervolgens de studie pedagogische wetenschappen in Nijmegen gevolgd. Mijn interesse ging al gauw uit naar de forensische zorg en na mijn opleiding ben ik gaan werken in een TBS- kliniek. Ik werkte vanaf dat moment niet meer met kinderen maar met volwassenen; ieder met zijn of haar eigen geschiedenis. Ik heb altijd willen begrijpen waarom mensen doen wat ze doen. 

In de loop der jaren ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in cognitieve gedragstherapie en EMDR. Uiteindelijk door mijn opleiding tot gezondheidszorg psycholoog ben ik de forensische zorg uitgestapt en ben ik werkzaam geweest zowel binnen de specialistische ggz als binnen de basis ggz. In 2018 startte ik mijn eigen praktijk.

Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan in het diagnosticeren en behandelen van volwassenen met allerlei vormen van psychische problematiek, binnen verschillende werkvelden van de GGZ (basis GGZ, specialistische GGZ en forensische GGZ). Dat heeft mij gevormd en leren kijken naar de mens. Elke cliënt heeft een eigen en uniek verhaal en elke werkdag opnieuw zet ik mij in om van de klachten en problemen van deze cliënt de samenhang tussen oorzaak en gevolg te ontdekken. Luisteren, .... echt luisteren naar wat iemand bezighoudt vind ik belangrijk. Samen werken we toe naar nieuwe inzichten en nieuwe manieren van omgaan met problemenMijn affiniteit ligt vooral bij het behandelen van cliënten met trauma gerelateerde klachten. 

Als GZ-psycholoog ben ik BIG geregistreerd onder nummer 79924051425. Ik ben lid van de beroepsvereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapieën (VGCT), van de Vereniging EMDR Nederland (VEN) en van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP). Mijn praktijk is in december 2021 gevisiteerd door de LVVP. Ik beschik over een geldig visitatiecertificaat, welke 5 jaar geldig is. 

Kvk nummer: 73943894   


GZ- psycholoog 

EMDR practitioner 

Cognitief gedragstherapeut

      ACT therapeut